COCIÑEIROS POR UN DÍA:
AQUÍ VAI UN ADIANTO...AÍNDA HAI MÁIS
COAS MANS NA MASA. CHEFS POR UN DÍA on PhotoPeach
AQUÍ VAI UN ADIANTO...AÍNDA HAI MÁIS
GALLETAS DE CABAZA
INGREDIENTES:
PURÉ DE CABAZA: 300 GRAMOS DE CABAZA
1/2 RAMIÑA DE CANELA
100 GR. DE AZÚCRE (UN POUCO MENOS SE QUEREMOS)
A RALLADURA DUN LIMÓN
MASA: 100 GR. DE MANTEQUILLA REBLANDECIDA
100 GR. DE AZÚCRE
2 OVOS
400 GR. DE FARIÑA
UNHA PINGUIÑA DE SAL
O PURÉ DE CABAZA (SOBRE 180 GR.)
FACEMOS O PURÉ COCENDO EN AUGA A CABAZA EN DADIÑOS E A RAMIÑA DE CANELA. CANDO ESTÁ COCIDO BALEIRAMOS CASE TODA A AUGA E ENGADIMOS A RALLADURA DE LIMÓN E O AZÚCRE. DEIXAMOS AO LUME FROUXO PARA QUE CARAMELICE. QUEDA UN PURÉ QUE PARECE MARMELADA...MOI BO PARA TORRADAS.
DEIXAMOS ENFRIAR O PURÉ.
POÑEMOS NUN BOL TODOS OS INGREDIENTES E REMOVEMOS MOI BEN. ENGADIMOS POUCO A POUCO A FARIÑA PENEIRADA E TRABALLAMOS A MASA. QUEDARÁ UN POUCO PEGAXOSA. CANDO ESTÉ UN POUCO MALEABLE FACEMOS UNHA BOLA ALONGADA E METÉMOLA E ENVOLVÉMOLA EN PAPEL SULFURIZADO OU PAPEL DE FORNO. METÉMOLA UNHA HORAS NO FRIGORÍFICO PARA QUE ENDUREZA.
RECÉN SACADA DO FRIGORÍFICO ESTIRÁMOLA CO RODELO E DÁMOSLLES FORMA, CON MOLDES OU COAS MANS.
PREQUENTAMOS O FORNO A 180ºC E COCÉMOLAS A 160ºC DURANTE 15 OU 20 MINUTOS, DEPENDENDO DO TAMAÑO.
Pero qué buenas estaban las galletas!!! Qué contentos salieron!!! Las intentaremos hacer este fin de semana....
ResponderEliminar