Powered By Blogger
           COCIÑEIROS POR UN DÍA: 
                                                                                                                                                        AQUÍ VAI UN ADIANTO...AÍNDA HAI MÁIS


         

               GALLETAS DE CABAZA

INGREDIENTES:
PURÉ DE CABAZA: 300 GRAMOS DE CABAZA        
                                  1/2 RAMIÑA DE CANELA
                                  100 GR. DE AZÚCRE (UN POUCO MENOS SE QUEREMOS)
                                   A RALLADURA DUN LIMÓN

MASA: 100 GR. DE MANTEQUILLA REBLANDECIDA
             100 GR. DE AZÚCRE
              2 OVOS
              400 GR. DE FARIÑA
              UNHA PINGUIÑA DE SAL
              O PURÉ DE CABAZA (SOBRE 180 GR.)

FACEMOS O PURÉ COCENDO EN AUGA A CABAZA EN DADIÑOS E A RAMIÑA DE CANELA. CANDO ESTÁ COCIDO BALEIRAMOS CASE TODA A AUGA E ENGADIMOS A RALLADURA DE LIMÓN E O AZÚCRE. DEIXAMOS AO LUME FROUXO PARA QUE CARAMELICE. QUEDA UN PURÉ QUE PARECE MARMELADA...MOI BO PARA TORRADAS.
DEIXAMOS ENFRIAR O PURÉ.
POÑEMOS NUN BOL TODOS OS INGREDIENTES E REMOVEMOS MOI BEN. ENGADIMOS POUCO A POUCO A FARIÑA PENEIRADA E TRABALLAMOS A MASA. QUEDARÁ UN POUCO PEGAXOSA. CANDO ESTÉ UN POUCO MALEABLE FACEMOS UNHA BOLA ALONGADA E METÉMOLA E ENVOLVÉMOLA EN PAPEL SULFURIZADO OU PAPEL DE FORNO. METÉMOLA UNHA HORAS NO FRIGORÍFICO PARA QUE ENDUREZA. 
RECÉN SACADA DO FRIGORÍFICO ESTIRÁMOLA CO RODELO E DÁMOSLLES FORMA, CON MOLDES OU COAS MANS.
PREQUENTAMOS O FORNO A 180ºC E COCÉMOLAS A 160ºC DURANTE 15 OU 20 MINUTOS, DEPENDENDO DO TAMAÑO.

COAS MANS NA MASA. CHEFS POR UN DÍA on PhotoPeach

1 comentario:

  1. Pero qué buenas estaban las galletas!!! Qué contentos salieron!!! Las intentaremos hacer este fin de semana....

    ResponderEliminar

ÚLTIMA ENTRADA

VISITA Á GRANXA KIRIKO

O día 7 de maio, por fin, tivemos a nosa primeira excursión do cole: viaxamos á granxa Kiriko en Fornelos do Monte e pasamos alí o día entre...

ENTRADAS MÁIS POPULARES