COCIÑEIROS POR UN DÍA: 
                                                                                                                                                        AQUÍ VAI UN ADIANTO...AÍNDA HAI MÁIS


         

               GALLETAS DE CABAZA

INGREDIENTES:
PURÉ DE CABAZA: 300 GRAMOS DE CABAZA        
                                  1/2 RAMIÑA DE CANELA
                                  100 GR. DE AZÚCRE (UN POUCO MENOS SE QUEREMOS)
                                   A RALLADURA DUN LIMÓN

MASA: 100 GR. DE MANTEQUILLA REBLANDECIDA
             100 GR. DE AZÚCRE
              2 OVOS
              400 GR. DE FARIÑA
              UNHA PINGUIÑA DE SAL
              O PURÉ DE CABAZA (SOBRE 180 GR.)

FACEMOS O PURÉ COCENDO EN AUGA A CABAZA EN DADIÑOS E A RAMIÑA DE CANELA. CANDO ESTÁ COCIDO BALEIRAMOS CASE TODA A AUGA E ENGADIMOS A RALLADURA DE LIMÓN E O AZÚCRE. DEIXAMOS AO LUME FROUXO PARA QUE CARAMELICE. QUEDA UN PURÉ QUE PARECE MARMELADA...MOI BO PARA TORRADAS.
DEIXAMOS ENFRIAR O PURÉ.
POÑEMOS NUN BOL TODOS OS INGREDIENTES E REMOVEMOS MOI BEN. ENGADIMOS POUCO A POUCO A FARIÑA PENEIRADA E TRABALLAMOS A MASA. QUEDARÁ UN POUCO PEGAXOSA. CANDO ESTÉ UN POUCO MALEABLE FACEMOS UNHA BOLA ALONGADA E METÉMOLA E ENVOLVÉMOLA EN PAPEL SULFURIZADO OU PAPEL DE FORNO. METÉMOLA UNHA HORAS NO FRIGORÍFICO PARA QUE ENDUREZA. 
RECÉN SACADA DO FRIGORÍFICO ESTIRÁMOLA CO RODELO E DÁMOSLLES FORMA, CON MOLDES OU COAS MANS.
PREQUENTAMOS O FORNO A 180ºC E COCÉMOLAS A 160ºC DURANTE 15 OU 20 MINUTOS, DEPENDENDO DO TAMAÑO.

COAS MANS NA MASA. CHEFS POR UN DÍA on PhotoPeach

Comentarios

  1. Pero qué buenas estaban las galletas!!! Qué contentos salieron!!! Las intentaremos hacer este fin de semana....

    ResponderEliminar

Publicar un comentario